top of page

מהו טיפול פסיכולוגי וכיצד הוא עוזר?

 

הטיפול הפסיכולוגי מבוסס על תקשורת מילולית (שיחה) או לא מילולית (כמו משחק או יצירה) ומטרתו להקל על המצוקה בעזרת דיבור ולא בעזרת תרופות. הטיפול יכול לעבוד רק אם נבנים יחסי אמון בין הלקוח לבין המטפל ולכן חשובה ההרגשה (של ההורים והילד) או ה"כימיה" עם המטפלת בשלב בחירת הפסיכולוגית. טיפול פסיכולוגי יכול להימשך מספר חודשים בלבד או שנים. בדרך כלל, הטיפול מתרחש פעם בשבוע במשך כארבעים וחמש דקות.

בעזרת הטיפול, ניתן לתת מקום לרגשות ולמחשבות מכל הסוגים, שליליים וחיוביים כאחד, בתוך סביבה מכילה, בטוחה ומאפשרת ולעזור למטופלים להבין את מוקדי החוזק והחולשה שלהם. זיהוי רגשות ודרכי החשיבה, עוזר לנו להתמודד עם מצבים קשים בצורה טובה יותר.

בעזרת הטיפול ניתן לעשות הבניה של נרטיב יותר מדוייק של מה שהתרחש תוך הבנה של המשבר ושל מצב הילד או הילדה. כמו כן, בעזרת קביעת מטרות טיפוליות להתקדמות, אשר משתנות במהלך הטיפול , יוצרים תהליך דינאמי שמוביל ונמצא בשינוי.

גישת וכלים

גישות וכלים

 

בתהליך הטיפול אני מערבת סוגי טיפול שונים שרכשתי במהלך השנים, ומתאימה אותם לכל מטופל בצורה ספציפית, כאשר אני בוחרת ומשלבת את הכלי או הכלים שנראים לי הכי מתאימים:

טיפול במשחק

טיפול פסיכודינאמי

טיפול קוגניטיבי התנהגותי

טיפול בשיטת EMDR

טיפול באובדנות

גישות וכלם 2
טיפול בילדים

טיפול בילדים

 

הטיפול בילדים בדרך כלל קשור למצבי חיים ולשלב ההתפתחותי של הילד. הם לעיתים מושפעים מהמצב הלימודי, המצב החברתי, המצב המשפחתי או לעיתים מצבים סביבתיים (כמו המצה הבטחוני למשל). גורמים אלו עלולים להשפיע על הדימוי העצמי ולגרום להרגשת דכדוך או חרדה.

אירועי חיים כמו אובדן, מעברים (ארץ, בית ספר או דירה), לידת אחים ואירועים אחרים, עלולים להוביל לשינויים זמניים בתפקוד הילד או הילדה.

מקום ההורים בטיפול

 

להורים מקום מרכזי ואינטגרלי בתהליך הטיפולי. אני רואה את הפסיכולוגית כגורם זמני שנכנס ועוזר למטופל ולהוריו להגיע לאיזון שממנו הם ימשיכו לטפל בעצמם עם הכלים שרכשו במהלך הטיפול. ההורים הינם גורם משמעותי להצלחת הטיפול באינפורמציה שהם משתפים, בתהליכים המקבילים שקורים בבית, ובחשיבה המשותפת בין המטפלת להורים שמכירים את הילד הכי טוב.

לעיתים כאשר הילד שלנו נמצא במצוקה רגשית או נפשית וישנם שינויים בתפקודו, הדבר גורם לשינויים בתפקוד שלנו כהורים ומעלה רגשות כמו לחץ, חרדה, כעס ותוקפנות אשר לעיתים מובילים לרגשות אשמה.

חלק מהטיפול בילד היא ההבנה ההורית של האלמנטים האלה, ובמקרה הצורך עזרה בשינוי התגובות שלנו כהורים, אשר יכול להוביל לשינוי בתפקוד הילד או הילדה.

חובת סודיות וחסיון

 

כפסיכולוגים אנו מחוייבים לשמירת סודיות הטיפול או חסיון האבחון. בטיפול במבוגרים הנושא ברור וחד משמעי. כאשר אנו מטפלים בילדים, מאחר שגם ההורים כאמור, הינם חלק מהטיפול, הנושא מעט מורכב יותר. בעקרון, הדברים אשר נאמרים בטיפול הינם חסויים גם להורים, אלא אם כן הילד נמצא בסכנה, או מהווה סכנה לעצמו או לאחר. גם אז, הדיבור עם ההורים נעשה בידיעת הילד. עם זאת, לאורך הטיפול, יערך שיח משותף עם ההורים סביב נושאים מרכזיים שעולים בטיפול, ללא חשיפה של תכנים ספציפיים.

bottom of page